Plase insecte

În timpul sezonului cald este absolut necesar ca ferestrele locuinţei tale să fie protejate cu plase împotriva insectelor. Asta, pentru ca somnul să-ţi fie unul liniştit şi odihnitor pe timp de noapte, iar tu să nu ai parte de musafiri nepoftiţi: ţânţarii. Click! îţi spune care sunt modelele pe care le găseşti, cum să alegi tâmplăria şi cât te costă să te aperi de nesuferitele insecte.

Există mai multe tipuri de plase de ţânţari din care va trebui să alegi ce ţi se potriveşte în casă, dar şi în funcţie de bugetul pe care îl ai. Iată care sunt acestea!
Plase fixe
Plasa fixă se montează direct pe geam şi nu poate fi acţionată în nici un fel. Se intervine asupra ei doar odată cu răcirea vremii, când este demontată şi pusă la adăpost pentru a o proteja de îngheţ.
Plase cu balamale
Plasele cu balamale sunt încadrate de o ramă metalică din profil de aluminiu pe care sunt fixate două balamale ce permit deschiderea plasei în exterior.
Sistemul de închidere este pe bază de click sau magnet pentru a evita deschiderea din cauza curenţilor de aer sau a vântului.
Plasele de ţânţari cu balamale sunt cel mai des întâlnite şi folosite, fiind foarte practice şi uşor de întreţinut – o necesitate pe toată durata sezonului cald pentru a preveni pătrunderea insectelor în casa ta.
Acest model se demontează uşor pentru a putea fi dat jos în sezonul rece.
Plase de tip rulou
Acest tip de plase vine cu un design nou ce completează tâmplăria modernă din lemn, PVC sau aluminiu. Este ideal pentru spaţiile unde nu se poate face o deschidere în exterior a plasei (de exemplu ferestrele cu grilaje sau cele de la mansardă). Ele vin împreună cu o casetă şi profil de ghidare confecţionate din aluminiu.
Astfel, plasa este rulată cu ajutorul unui arc în caseta fixată în partea de sus din exteriorul ferestrei. Ridicarea şi coborârea plasei se realizează cu ajutorul unui şnur sau al unor mânere. Plasa este prevăzută cu un mecanism împotriva ridicării accidentale. Nu necesită demontare pe perioada sezonului rece, ea se strânge în casetă după ce a fost curăţată în prealabil.

Plase insecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *