Plasele de insecte au rolul de a impiedica insectele sa intre in locuinta . Se pot utiliza la ferestre, usi de balcon , usi de intrare.
Acestea pot fi fixe, tip rulou, mobile si sunt executate din materiale usoare.

Plase de tantari fixe si mobile

Profilele utilizate sunt din aluminiu si pot fi de nuante diferite RAL sau imitatie lemn, mahon, stejar.Plasele sunt din fibra de sticla cu o rezistenta sporita la rupere ,reduc foarte putin vizibilitatea spre exterior

Plase tip rulou

Plasele au o caseta si ghidaje din aluminiu actionarea acesteia fiind usurata de arcuri,urcarea si coborarea se face cu ajutorul unui snur de actionare.

Plase insecte rulou sunt acele tipuri de plase tantari care se pot monta la orice tip de fereastra si usa din pvc sau aluminiu in vederea protectiei de insecte.
Acest sistem de plase rulou sunt produse cu caseta si ghidaje din aluminiu prevazute cu perie antivant si amortizor.
 Ca si avantaje trebuie sa stici ca peria antivant ofera o protectie a plasei in cazul in care aceasta este inchisa iar afara fiind vant puternic. Profilul plasei rulou, ghidajele cat si prinderea din partea de jos a plasei sunt din aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic, deci nu se exfoliaza.

Acest plase tantari rulou au o fiabilitate de minim 5 ani daca sunt intretinute corespunzator si curatate de praf odata la 3 luni. Cand aveti ferestrele inchise nu aveti nevoie ca plasa sa fie inchisa pentru protectie impotriva daunatoarelor, deci trebuie lasata in caseta pentru protectie.

Nu se demonteaza pe perioada iernii, plasa fiind protejata de caseta din aluminiu. Aceste plase insecte rulou pot avea o dimensiune maxima de executie de pana in 1600 mm x 2400 mm pe inaltime, dimensiune recomandata maxima.