Alegerea corecta

Acasă este locul în care te simți cel mai în siguranță. Ferestrele și ușile sunt cele mai importante elemente din structura unei case, de calitatea și rezistența lor depinzând confortul tău și al celor dragi. Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont pentru a alege cele mai bune ferestre pentru locuința ta!

Materialul și structura tâmplăriei

Față de ramele clasice din lemn sau cele din aluminiu, profilele PVC (policlorură de vinil) pot asigura cel mai bun coeficient de izolare termică și fonică în condiţiile unui raport calitate-preț superior. Izolarea este cu atât mai bună cu cât profilul tâmplăriei este compus din mai multe camere interioare de izolare, arhitectura lor interioară, precum şi adâncimea de încastrare în zid. Iar o fereastră cu adevărat durabilă trebuie să respecte aceste criterii, fiind totodată adaptată zonei geografice în care se află locuința. Pentru clima din țara noastră, recomandam profilele PVC care cuprind cel puțin 5 camere interioare de izolare și o lățime de încastrare în zid de minimum 70 mm.

Calitatea sistemelor de tâmplărie cu geam termoizolator

Un profil puternic este completat de un pachet de sticlă adecvat, care cuprinde două sau trei foi de geam. Acest sistem modern izolează mai bine din punct de vedere termic și fonic, față de cel clasic, compus dintr-o singură foaie de geam si pentru ca îți dorești ca locuința ta să fie cât mai călduroasă, acest ansamblu îți va asigura un confort termic sporit, limitând pierderile de căldură.

În lunile de vară, însă, vrei ca locuința ta să fie cât mai ferită de razele dogoritoare ale soarelui, iar pentru acest lucru poți opta pentru un pachet de sticla reflexivă care va face față cu brio chiar și celor mai însorite zile. În plus, sistemele de umbrire precum obloanele (metoda tradițională de umbrire) sau rulourile (cea mai modernă soluție de umbrire a ferestrelor) îți vor proteja ferestrele împotriva radiațiilor solare și a intemperiilor. Nu în ultimul rând, acestea vor reduce și mai mult nivelul de zgomot şi îţi vor oferi și mai multă intimitate.

Spre deosebire de tâmplăria tradițională din lemn, profilele de tip PVC sunt foarte ușor de curățat și întreținut, oferindu-ți avantajul de a economisi timp de care să te bucuri în compania celor dragi.

Pe lângă timp, probabil cel mai important beneficiu este faptul că economisești și bani. Ferestrele sunt unele dintre cele mai importante achiziții pe care le poți face pentru casa ta, de aceea trebuie să știi că cele realizate din profile de clasa A reprezintă pentru tine și bugetul familiei tale o investiție pe termen lung, având o durată de viață estimata la 50 de ani.

Încredere și siguranță

Ferestrele sunt componente esenţiale într-o casă, atât din punct de vedere structural, cât și estetic, fiind primele care se remarcă atunci când păşeşti într-o locuință. Însă tot acestea, atunci când nu sunt alese corespunzător, se transformă în puncte slabe ale casei, fiind calea de acces preferată de hoți în peste 30% din cazurile de efracție.

Siguranța tâmplăriei este garantată de un sistem de feronerie complex, care cuprinde mai multe puncte de închidere. De obicei, o fereastră obișnuită prezintă 3 puncte de închidere, dar sistemele de feronerie moderne permit 5 sau 6 puncte de închidere.

Alegerea corecta

Un gând despre „Alegerea corecta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *